Installera en laddstation för elbil

Om du har eller tänkt skaffa en bil som drivs av el, så är det även smart att installera en laddstation för elbil. Med en laddstation för elbil så kan du ladda din bil snabbare, säkrare samt att det även är mer tillförlitligt. Kanske du har frågat dig själv om det ens är ett måste att ha en laddbox. Du har ju en kontakt och vägguttag. Men att ladda elbilen på fel sätt kan leda till bekymmer!

Därför bör du ladda elbilen med en laddstation

Du bör satsa på att skaffa dig en laddstation för elbil så att du laddar på rätt sätt. Att ladda din elbil med ett vanligt uttag är inte att rekommendera och det finns flera orsaker till det. Bland annat dessa:

  • Vägguttag i sig är inte utformade att tåla hög belastning under lång tid – det kan göra att det blir värmebildning och brandrisk.
  • Vägguttag kommer vanligtvis inte med en dedikerad säkring – överbelastas det så kan det ta tid att ladda bilen.

Även om många bilar levereras med en så kallad Mode 2-kabel, så bör den bara användas vid akuta situationer.

Fördelar med att installera en laddbox hemma

En laddstation för elbil eller ladbox som det även kallas, den har många fördelar. Du kan ladda upp din elbil på ett snabbt och säkert sätt. Den är ju anpassad just för att kunna ladda en elbil med. Du slipper även att åka iväg till en annan laddstation utanför hemmet. Du som är ute efter en bra laddstation, du kan hitta det hos DT Energi.