När du har behov av sträckmetall

Kanske det är så att du behöver sträckmetall? Du kan hitta slitstark sträckmetall hos Expandermetall. Detta företag erbjuder sträckmetall nät och sträckmetall galler;

  • I alla masktyper som förekommer på marknaden
  • I fria format

Dessa kommer antingen från deras egen tillverkning eller direkt från väl inarbetade samarbetspartners. Denna typ av produkt tillverkas i olika specialmaskiner. Bland annat genom sträckning och stansning. Produkten har en låg vikt och en hög bärighet.

Välj rätt sorts sträckmetall

När det gäller den sträckmetall du kan hitta hos Expandermetall, så kan stegbredden varieras steglöst. Det efter hur du önskar att slutprodukten ska se ut. Vill du att den ska ha ett gallerliknande utseende, då ska du välja en stegbredd som ligger nära tjockleken på godset. Föredrar du att det är en gäleffekt på den, så välj då en kraftigare stegbredd.

Hos Expandermetall finns det mer än femtio verktygsuppsättningar för de vanligaste masktyperna. De har även ett antal specialverktyg.

Få en bra sträckmetall

Hos Expandermetall finns det sträckmetall i olika varianter. Tack vare att de har en mängd olika maskiner så innebär det att metallen kan skäras och sträckas på olika sätt, så att maskor bildas. Dessa sitter då samman utan synliga skarvar. Sträckmetallen kan även levereras avspänningsriktade.

Andra val du kan göra är att få nät som är räffliga eller planvalsade eller om du vill att de ska vara i lagerformat eller gradsaxklippta till önskat format.

Dessutom går det att få ytbehandling av dem, så att de blir snyggare samt att de håller sig bättre. Bland annat kan metallen få ett förstärkt korrosionsskydd eller elektriskt isolerande egenskaper.

Ytbehandlingen bestå av pulverlackering, anodisering, termoplastning, varmförzinkning eller flockning.